Praktijk voor natuurgeneeskunde en bioresonantie

Praktijk voor natuurgeneeskunde en bioresonantie

Waarom natuurgeneeskunde?

De natuur is altijd een bron van geneeskracht geweest. Al duizenden jaren worden bloemen en planten gebruikt om ziekte en pijn te bestrijden. Natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat de mens lichamelijk en geestelijk beter kan worden door gebruik van middelen uit de natuur.
Ziekte wordt gezien als een uit balans zijn van lichaam en geest. Met natuurlijke hulpmiddelen (denk hierbij aan kruiden, aanpassing in voeding, voedingssupplementen, homeopathie, acupunctuur, bioresonantie, etc.) kun je proberen om die balans weer te herstellen.
Natuurgeneeskunde is een complementaire zorg die een goede aanvulling kan zijn op de reguliere zorg. Door het opruimen van belastingen in het lichaam wordt het zelfgenezend vermogen vergroot, waardoor er een betere weerstand is. Ook kun je het zelfgenezend vermogen stimuleren met natuurgeneeskunde.

De natuurgeneeskundige kijkt niet alleen naar de symptomen van de cliënt, maar ook de oorzaak van de problemen wordt onderzocht. Hoe ben je ziek geworden? Hierbij geldt het uitgangspunt dat ieder mens uniek is. Dezelfde klacht kan bij twee verschillende mensen een geheel andere oorzaak hebben en dient dus ook verschillend behandeld te worden. Hoofdpijn, bijvoorbeeld, wordt bij de ene persoon uitgelokt door een allergie voor melkeiwit, bij een andere persoon doordat het lichaam de afvalstoffen onvoldoende kwijt kan raken. Ook kan de oorzaak bij een verstoorde hormoonhuishouding liggen. Door het verschil in oorzaken wordt een ander  behandelplan opgesteld.

De natuurgeneeskundige zoekt samen met de cliënt naar de oorzaak en pakt deze aan, waardoor de klachten verminderen of verdwijnen en de gezondheid verbetert.